Kompositör & arrangör

För mig har musicerandet alltid inneburit ett behov av att även skriva och bearbeta musik. Så länge jag själv har spelat har jag egentligen också komponerat och arrangerat i någon form. Det har handlat om musik för mitt arbete som musiklärare och körledare men även till mer privata angelägenheter som t.ex. bröllop och dop.

Sommaren 2011 uruppfördes musikalen ”Polhems Huvudwerk” med manus av författaren Ylva Eggehorn och musik av mig. Den spelades för utsålda läktare under en dryg vecka i Prästgårdsparken i Sorunda. Musik från föreställningen finns här.

2014 fick jag på nytt förmånen att skriva en musikal tillsammans med Ylva Eggehorn. Denna gå ”Josefs löfte” som spelades på moment:teater i Gubbängen i Farsta Församlings regi. Läs mer och lyssna på musik på josefslofte.se.

Uttrycket och berättandet har kommit att bli allt viktigare för mig och just musikdramatik ligger mig därför mycket varmt om hjärtat. Vid tonsättning av text är det mycket viktigt att text och musik samspelar och skapar en ömsesidig helhet. Jag lägger t.ex. stor vikt vid att språkrytm och melodirytm ska följas åt. Men det är även viktigt för mig att instrumental musik har ett tydligt uttryck och berättande.

Jag åtar mig uppdrag inom olika genrer och med varierande karaktär och svårighetsgrad. Musiken levereras med tydliga noter, i pappersform eller som PDF-dokument. Om så önskas kan jag även spela in materialet.

Hör av dig så berättar jag mer.