Hem

Visa Kontakt 💬 Visa

info@perrosenius.se
+46 73 626 33 66

Facebook   Linkedin

Hem

Kompositör & arrangör

För mig har musicerandet alltid inneburit ett behov av att även skri­va och bearbeta musik. Så länge jag själv har spe­lat har jag egent­ligen också komponerat och arrangerat i någon form. Det har hand­lat om musik för mitt arbete som musiker, pedagog och körledare, men även till mer privata angelägenheter som t.ex. bröllop och dop.

Sommaren 2011 uruppfördes musikalen Polhems Huvudwerk med manus av författaren Ylva Eggehorn och musik av mig. Den spelades för utsålda läktare under en dryg vecka i Prästgårdsparken i Sorunda.
Lyssningsexempel

2014 fick jag på nytt förmånen att skriva en musikal tillsammans med Ylva Eggehorn. Denna gång ”Josefs löfte” som spelades på moment:teater i Gubbängen i Farsta Församlings regi.
Lyssningsexempel på www.josefslöfte.se

Uttrycket och berättandet har kommit att bli allt viktigare för mig och just musikdramatik ligger mig därför mycket varmt om hjärtat. Vid tonsättning av text är det mycket viktigt att text och musik samspelar och skapar en ömsesidig helhet. Jag lägger t.ex. stor vikt vid att språkrytm och melodirytm ska följas åt. Men det är även viktigt för mig att instrumental musik har ett tydligt uttryck och berättande.

Jag åtar mig uppdrag inom olika genrer och med varierande karaktär och svårighetsgrad. Musiken levereras med tydliga noter, i pappersform eller som PDF-dokument. Om så önskas kan jag även spela in materialet.

Du hittar exempel på mina kom­po­si­tio­ner och ar­ran­ge­mang under mitt CV. Och hör gär­na av dig så berät­tar jag mer.

Musiker, kompositör & arrangör