Presentation

Jag är musiker, kompositör, arrangör och pedagog med inriktning på musikaliskt berättande, samspel och improvisation. Jag kombinerar frilans verksamhet med anställning som musiker i Farsta församling.

per_rosenius_vid_flyge-554x263px

Läs mer här nedanför eller under rubrikerna
MusikerKompositör & arrangör och Andra tjänster.

Jag är född och uppvuxen i Jönköping men bor sedan 1992 i Stockholm. Den musikaliska resan började med kornettlektioner på Jönköpings kommunala musikskola. Under de c:a 8 år som lektionerna pågick han jag även med större brassinstrument som euphonium och bastuba. Men det var när jag var i 14-årsåldern, och min mamma visade mig hur pianots ackord var uppbyggda, som intresset för musik väcktes på allvar.

Jag tillbringade mycket tid vid pianot och fick ganska snart börja spela till ungdomskören i den frikyrka som jag då var med i. Och som för så många andra musiker så har frikyrkan varit en viktig plantskola för mitt musicerande. När det några år senare var dags för gymnasiet var det ganska självklart för mig att söka musiklinjen på Per Brahegymnasiet. Jag sökte och kom in med euphonium som huvudinstrument, och tog sedan även lektioner i piano och elbas.

Efter att ha flyttat till Stockholm och jobbat med lite olika saker halkade jag 1998 på ett av livets alla bananskal in på ett vikariat som musiklärare. Det ledde senare till att jag läste musikpedagogutbildningen och en påbyggnadskurs i sångmetodik vid Stockholms Musikpedagogiska Institut.

Efter studierna började jag 2002 att jobba som lärare i musik och ljudteknik, och senare även data, på Kärrtorps gymnasium. Arbetets omfattning varierade genom åren på grund av olika frilansuppdrag. Augusti 2012 började jag jobba som musiker i Svenska kyrkans församling i Farsta. På Kärrtorps gymnasium jobbade jag därför allt mindre och sa upp mig helt sommaren 2013.

Idag kombinerar jag allts√• arbetet som kyrkomusiker med frilansverksamheten som musiker, komposit√∂r och arrang√∂r och andra tj√§nster som notskrift, k√∂rledning,  ensembleledning, s√•ngundervisning, s√•ngcoachning, inspelning och f√∂rel√§sning/workshop. Jag har √§ven bred erfarenhet fr√•n integrerat arbete med musik, ljudteknik och IT.