Hem

Visa Kontakt 💬 Visa

info@perrosenius.se
+46 73 626 33 66

Facebook   Linkedin

Hem

Presentation

Jag är musiker, kompositör, arrangör och pedagog med inriktning på musikaliskt berättande, samspel och improvisation.

Klicka på länkarna här och läs mer om mitt arbete och mina tjänster.

Vem är jag?

Jag är född och uppvuxen i Jönköping men bor sedan 1992 i Stockholm. Den musikaliska resan började med kornett­lektionerJönköpings kom­mu­na­la musikskola. Under de c:a 8 år som lek­tio­ner­na pågick hann jag även med större brass­inst­ru­ment som euphonium och bastuba. Men det var när jag var i 14-års­åldern, och min mamma visade mig hur pianots ackord var uppbyggda, som intres­set för musik väcktes på allvar.

Jag tillbringade sen mycket tid vid pianot och fick ganska snart börja spela till ungdoms­kören i den fri­­kyrka som jag då var med i. När det några år senare var dags för gym­nasiet var det ganska själv­­klart att söka musik­­lin­­jenPer Brahe­gym­nasiet. Jag sökte och kom in med eupho­nium som huvud­instr­ument, och tog sedan även lektioner i piano och elbas.

Efter att ha flyttat till Stockholm och jobbat med lite olika saker halkade jag 1998 på ett av livets alla banan­skal in på ett vikariat som musik­lärare. Det ledde senare till att jag läste musik­­­peda­go­­­g­ut­­bil­d­­ningen och en på­­bygg­­nads­kurs i sång­­me­to­­dik vid Stock­holms Musik­­peda­­gogiska Ins­­ti­­tut.

Efter studierna började jag 2002 att jobba som lärare i musik och ljudteknik, och senare även data, på Kärr­torps gym­na­sium. Arbetets omfattning varierade genom åren på grund av olika frilansuppdrag. Augusti 2012 började jag jobba som musiker och pedagog i Svenska kyrkans i Farsta. På Kärr­torps gym­na­sium jobbade jag därför allt mindre och sa upp mig helt sommaren 2013. I juli 2020 sa jag upp mig från min tjänst i kyrkan och jobbar nu i en sektor som inte alls är kopplad till musik och utbildning. Jag åtar mig dock fortfarande frilansuppdrag i mån av möjlighet.

I min frilansverksamheten jobbar jag alltså som musiker, kompositör, arrangör och notsättare, och erbjuder dessutom tjänster som körledning,  ensembleledning, sångundervisning, sångcoachning och inspelning.

Musiker, kompositör & arrangör