Musiker

Som musiker Àr jag frÀmst pianist men jag Àr Àven sÄngare och hanterar dragspel, bas och gitarr. Till mina starkaste sidor hör flexibilitet, lyhördhet, gehör, musikalitet och kreativitet. Jag lÀgger stor vikt vid att ta till mig de musikaliska intentionerna, hos dem jag jobbar med och mitt mÄl Àr att alltid hjÀlpa till med att skapa musik.

Jag Àr genremÀssigt bred och behÀrskar bl.a. pop, rock, jazz och gospel. Men det Àr folkmusik och visa som ligger mig allra nÀrmast. Jag tror dessutom att mina erfarenheter som arrangör och kompositör Àr vÀldigt viktiga för mig som musiker, dÄ den hjÀlper mig att se helheten i allt musikaliskt arbete.

Samarbeten
Jag samarbetar sedan 2001 regelbundet med vissÄngerskan Anna Döbling. PÄ hennes tvÄ första album, Anna Döbling 2007 och Vem som helst 2010, medverkar jag med piano, kyrkorgel, Wurlitzer och cembalo.
FrammÄt Lyssningsexempel

Tillsammans med Anna Döbling och vissÄngaren Pierre Ström gör jag sedan sommaren 2010 ett Evert Taube-program dÀr jag medverkar med piano, dragspel, bas och sÄng.

Sedan 2010 och har jag Ă€ven jobbat med förestĂ€llningen Tankar frĂ„n en vĂ€ntsal (tidigare Det var en gĂ„ng en svensk, en sverigefinne och en finlandssvensk). Även hĂ€r ingĂ„r Anna Döbling och dessutom sĂ„ngaren Thomas Lundin och estradpoeten Solja Krapu.

I kyrkoprogrammet En kvÀll med Sankte Per & Thomas Tvivlaren sjunger den finlandssvenske sÄngaren Thomas Lundin och jag om tro och tvivel. PÄ repertoaren finns schlager, visa, musikal och dessutom en helt nyskriven psalm av Thomas och mig.
FrammÄt Lyssningsexempel

I det nya projektet Rötter tillsammans med Nils NĂ€rman Svensson och violinisten Aleksander SĂ€tterström, hĂ„ller vi pĂ„ att sĂ€tta ihop ett program med sĂ„nger av Victor Jara och Vladimir Vysotskij. I den hĂ€r konstellationen spelar jag huvudsakligen dragspel och vi bjuder pĂ„ mycket energi, passion och svĂ€rta – men Ă€ven nĂ€rhet och nĂ€rv.
FrammÄt Lyssningsexempel

Under februari och mars 2012 medverkade jag som pianist i den nyskrivna musikalen Anima – Det kvinnliga i mannen, som sattes pĂ„ Boulevardteatern av  StockholmsMusikTeater. Jag gjorde dessutom en liten tal- & sĂ„ngroll som lĂ€kare.
FrammÄt Lyssningsexempel