16/1 Coverbandsgig

nord_piano2Årets första gig var f.d. kollegan Kristina Lutborgs 50-årsfest. Då fick jag förmånen att vara kapellmästare för ett urskönt specialsammansatt coverband. Grunden bestod av svängiga kollegorna Ola Ragnar på trummor, Felix Ragnar på gitarr/bas och Mattias Ekström Koij på klaviatur/melodica, och så jag på piano/bas. Som pricken över i blev Mattias tajta brassräkor spetsade av Peter Markgren på trumpet.

Det tyngsta lasset för leadsången drogs av Isabelle Björklund, som bl.a. med några grymma Stevie Wonder-tolkningar visade vilken proffsig artist hon är. Födelsedagsbarnets dotter Elin Ekerlin gjorde faktiskt sin publika premiär som sångerska, vilket var svårt att tro när hon brände av ”Vart du än går” och Bruna Mars ”Treasusre”. Musikerkollega Jenniffer Nilsén var lika tokproffsig som vanligt i ”9 to 5” och ”Love Song”. Att Mikael Ekman hanterar mer än fastighetsfrågor på ett mästerligt sätt visade han när han fyrade av ”Honky Tonk Woman”. Dessutom fick vi i bandet fronta lite när Felix briljerade i Maroon 5s ”This Love” och jag vrålade på i ”I Feel Good”.

En trevlig kväll med bra musik, fina kamrater, god förtäring och mycket distad wurre. :)