Polhems Huvudwerk 2015

polhem-bockerI sommar är det dags igen för musikalen Polhems Huvudwerk, att spelas. Det här blir den tredje säsongen som liksom tidigare år spelas i prästgårdsparken i Sorunda. Musikalens manus och sångtexter är skrivna av Ylva Eggehorn och musiken är komponerad av mig. Nytt för i år är att jag även fått förtroende att regissera uppsättningen, med Marika Lagercrantz som regkonsult. Marika är en av landets mest välrenommerade skådespelare och regissörer. Hon har medverkat i mer än 50 filmer och TV-serier samt en lång rad teateruppsättningar på våra större teatrar. Hon har nyligen avslutat ett uppdrag som kulturattaché på Svenska ambassaden i Berlin. Som i tidigare uppsättningar är det Nils Närman Svensson som spelar huvudrollen som Chistoffer Polhem.

Musikalen har nypremiär 27 juni och speas därefter 28 juni, 29 juni, 1 juli, 2 juli, 3 juli, 4 juli och 5 juli.

Lär mer på www.polhem.nu